Resultaten voor magnetische

magnetische
Magneet - Wikikids.
8 Waar wordt een magneet voor gebruikt? 9 High Field Magnet Laboratory HFML. 10 Statische elektriciteit. Wat is een magnetisch veld? Het magneetveld van afstotende polen. Rondom een magneet zit een onzichtbaar magnetisch veld. Dit veld heeft een bepaalde kracht die voorwerpen kan aantrekken.
Efficiënter koelen met magneet NEMO Kennislink.
Magnetische koeling is veel efficiënter en stiller dan traditionele koelprocessen. FOM en BASF hebben een nieuw materiaal gevonden waardoor magnetisch koelen beter toe te passen is. Wellicht kan de methode nu ook commercieel doorbreken. De supermarkten in Nederland verbruiken 746.000 MWh/j aan koelen en vriezen.
Magnetische slinger - Wikipedia.
Simulatie van een magnetische slinger met een wrijvingsconstante die in de tijd afneemt. Zie ook bewerken brontekst bewerken. Externe links bewerken brontekst bewerken. de Simulatie van een magnetische slinger. en Programma om een magnetische slinger te simuleren met details. en Magnetische slinger.
Magnetische koelkast - NEMO Kennislink.
Karl Sandeman heeft nu een legering gevonden van silicium, germanium, kobalt en mangaan die beter en goedkoper koelt dan alle voorgaande varianten. Magneetkoeling werkt door opgebouwde kracht te ontladen. Atomen in Sandemans mengsel zijn kleine magneetjes, gegroepeerd in magnetische domeinen.
De magnetische zon - NEMO Kennislink.
Dat gebeurt echter wel in regelmatige cycli van elf jaar. Aan het begin van de cyclus lopen de magnetische veldlijnen van zuid naar noord tussen de magnetische polen van de Zon. Dit is een periode van een minimum aan magnetische activiteit, die echter niet lang stand houdt.
Magnetische koelmachine in gebruik De Ingenieur.
Cooltech heeft nu drie betaversies van zijn magnetische koelkast aan het draaien, en verwacht binnen enkele maanden de eerste productieserie te kunnen leveren. De machines zijn leverbaar met een koelvermogen van 200 tot 700 W, vooral voor gebruik in een commerciële omgeving, zoals supermarkten, wijnkelders en ziekenhuizen.
Natuurkunde.nl Magnetische zweeftreinen: een toepassing van supergeleiding.
Maar wat heeft dit alles nu met supergeleiding te maken? In de afgelopen 50 jaar is men al aan het experimenteren met magnetische zweeftreinen. Hierbij bleek dat de trein erg zwaar werd, als men normale elektromagneten of permanente magneten gebruikte.
Magnetisme - Wikipedia.
Naast ijzer vertonen ook nikkel, kobalt en gadolinium magnetische eigenschappen. Er zijn natuurlijke en kunstmatige magneten bijvoorbeeld Alnico, Fernico, ferrieten Alle magneten hebben twee polen die de noordpool en de zuidpool worden genoemd. De noordpool van een magneet stoot de noordpool van een andere magneet af, en trekt de zuidpool van een andere magneet aan.

Contacteer ons